HomeProiect de succesReabilitare campus universitar complex mecanica – lucrari de schimbare de destinatie a cantinei in biblioteca , extindere cladire pentru asigurarea de spatii de invatamant si facilitati conexe Craiova, str. Calea Bucuresti, nr.107 D

Reabilitare campus universitar complex mecanica – lucrari de schimbare de destinatie a cantinei in biblioteca , extindere cladire pentru asigurarea de spatii de invatamant si facilitati conexe Craiova, str. Calea Bucuresti, nr.107 D

Beneficiar:  Universitatea din Craiova

DMI 3.4 – „Reabilitarea /modernizarea/ dezvoltarea și echiparea infrastructurii preuniversitare, universitare și a infrastructurii pentru formare profesională continuă”

Valoarea  totală a proiectului: 60.120.895,28 Lei

Finanțare nerambursabilă: 45.884.110,06 Lei

Obiectiv:  Reabilitarea, extinderea si dotarea cladirilor din Campus Universitar Complex Mecanica pentru asigurarea de spatii de invatamant si facilitati conexe: biblioteca, cafeterie, terenuri sportive

Rezultate:

  • Corp biblioteca (fosta cantina, arie construita 1041 mp, desfasurata 2083 mp), in care refunctionalizarea a impus desfacerea fostelor compartimente si realizarea unor noi compartimentari, imbracarea cu panouri din sticla groasa serigrafiata, care sa schimbe imaginea uzata actuala.
  • Corpul extindere este o constructie noua dreptunghiulara pe D+P+4E (arie construita 2110 mp arie desfasurata 10.500mp), spatiile interioare fiind dezvoltate pe verticala adiacent unui atrium, deschis pe o suprafata vitrata catre partea de sud.
  • Accesul pietonal se face la nivelul solului, cu pante optime de acces, inclusiv pentru persoanele cu handicap. In interior, pentru deplasarea pe verticala, sunt prevazute lifturi si grupuri sanitare special dimensionate si echipate pentru persoanele cu handicap.
  • Pasarela situata la 4,5m care leaga aula de corpul biblioteca, pentru circulatia studentilor si cadrelor didactice fara a iesi din cladiri. Pasarela va fi realizata din structura metalica inchisa cu timplarie de aluminiu cu geam termopan.
  • S-au demolat actualele sere, suprafata 575,26 mp;
  • Terenurile de sport (1.248 mp) vor avea suprafata de joc din covor sintetic cauciucat pe un strat de beton, si va fi imprejmuit cu plasa de sirma h=5m .
  • Alei pietonale 2.076 mp;
  • Parcari 2.771 mp;
  • Spatii verzi 1.708mp.

IMG_1918  IMG_1946

IMG_1956  IMG_2143