HomeUncategorizedProgramul Romania-Bulgaria 2014-2020, adoptat de Comisia Europeana

Programul Romania-Bulgaria 2014-2020, adoptat de Comisia Europeana

Programul Interreg V-A Romania-Bulgaria, gestionat de Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice în calitate de Autoritate de Management, a fost adoptat de Comisia Europeană. Acesta este primul dintre programele gestionate de MDRAP din generaţia 2014-2020 care a primit aprobarea CE.

Un buget total de 258,4 milioane euro este acum disponibil pentru 7 județe din România (Constanța, Mehedinți, Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Călărași) și 8 districte din Bulgaria (Vidin, Vratsa, Montana, Pleven, Veliko Tarnovo, Ruse, Silistra, Dobrich), suma de 215,7 milioane euro provenind din Fondul European de Dezvoltare Regională. Prin intermediul acestui program, zona de graniță va fi îmbunătățită prin proiecte comune, cu impact transfrontalier, implementate în următorii 7 ani.

Autoritatea de Management din România a programului funcţionează la nivelul Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, Autoritatea Națională din Bulgaria este Ministerul Dezvoltării Regionale, iar Secretariatul Comun este situat în Călărași, în cadrul Biroului Regional pentru Cooperare Transfrontalieră Călărași pentru Granița România-Bulgaria. Cele trei instituţii colaborează în prezent pentru a pregăti lansarea viitoarelor apeluri de proiecte.

Informaţii suplimentare despre program sunt disponibile la www.cbcromaniabulgaria.eu, unde este deja publicată prima variantă a Ghidului Solicitantului.