HomeUncategorizedPatru noi contracte, din care doua depuse de Consiliul Judetean Dolj urmeaza a fi semnate in cadrul domeniul 5.2

Patru noi contracte, din care doua depuse de Consiliul Judetean Dolj urmeaza a fi semnate in cadrul domeniul 5.2

Patru noi contracte, din care doua depuse de Consiliul Judetean Dolj urmeaza a fi semnate in cadrul domeniul 5.2- „Crearea, dezvoltarea, modernizarea infrastructurii de turism pentru valorificarea resurselor naturale si cresterii calitatii serviciilor turistice”

Ca urmare a numeroaselor demersuri intreprinse de catre Agentia pentru Dezvoltare Regionala Sud-Vest Oltenia in vederea atragerii de fonduri pentru valorificarea potentialului turistic al Olteniei, Autoritatea de Management pentru POR din cadrul MDRAP a aprobat contractarea a patru proiecte depuse in cadrul DMI 5.2-„Crearea, dezvoltarea, modernizarea infrastructurii de turism pentru valorificarea resurselor naturale si cresterii calitatii serviciilor turistice” si aflate in lista de rezerva.
Inca din anul 2011, dupa analiza situatiei implementarii POR la nivel regional, Directorul ADR SV Oltenia, cu sprijinul Consiliului pentru Dezvoltare Regionala SV Oltenia au sustinut, in cadrul Comitetului de Monitorizare al POR, relansarea la nivel nivelul regiunii a acestui domeniu de interventie. Licitatia de proiecte a fost lansata in 23 octombrie 2012, depunandu-se un numar considerabil de proiecte, fapt ce a atestat interesul potentialilor beneficiari pentru dezvoltarea turismului in regiunea SV Oltenia.

Astfel, fata de 32,36 mil Euro alocate initial la nivel regional pe DMI 5.2, suma alocata a devenit 46,54 mil. Euro.
Pana in prezent, pe acest DMI au fost contractate 27 de proiecte, in valoare de 60,83 mil euro. Deoarece au fost reziliate trei contracte si s-au facut unele economii, ADR SV Oltenia a sutinut necesitatea contractarii proiectelor aflate in rezerva.

Autoritatea de Management pentru POR a aprobat, prin memorandumurile interne nr. 10533/16.05.2014 si 11349/22.05.2014, propunerile formulate de ADR SV, si ne-a comunicat, prin adresa nr. 36834/30.05.2014, ca pot fi demarate procedurile de contractare pentru urmatoarele 4 proiecte:

1. Centru International Constantin Brancusi – Centru Turistic Interactiv-Beneficiar Consiliul Judetean Dolj
Prin implementarea acestui contract se propune crearea unui pavilion subteran multifunctional, cu spatii interactive destinate turistilor, ce va include si functia de informare pentru patrimoniul Brancusi existent. Pavilionul ce urmeaza a fi construit din sticla va ocupa zona de sud a terenului din Calea Unirii din Craiova, unde exista cladirea Muzeului de Arta din Craiova – Palatul Jean Mihail – clasata ca monument istoric de categorie A, datand de la 1900-1907 si construita dupa planurile arhitectului francez Paul Gottereau. Suma solicitata: 3.047.150,70 Euro.

2. Centru turstic pentru agrement si sport- Beneficiar Consiliul Judetean Dolj
Proiectul consta in crearea unui centru turistic pentru agrement si sport in localitatea Carcea care va cuprinde un http://acmestudio.org/?cat=/order-cialis-online.php teren de fotbal cu gazon natural, un teren multifunctional fotbal/ handbal/ volei, 2 terenuri de baschet/ tenis, o pista de alergat, 2 piste de bowling, perete pentru alpinism. Va fi realizat de asemenea, un corp de cladire in care vor fi amplasate: masa de billiard, masa de masaj, sala de fitness, sala de forta, sala conferinte, sauna, mese pentru tenis de masa, 2 vestiare, magazin pentru echipamente. Suma solicitata: 1.741.209,58 Euro

3. Creare spatii de tratament balneoclimateric- Beneficiar SC GDG Suprem SRL
Beneficiarul isi propune construirea unui spatiu de tratament balneoclimateric prin realizarea extinderii constructiei existente cu o constructie noua care va cuprinde piscina interioare, sauna, sala de fitness, spatiu recuperare. Se va achizitiona aparatura fitness, sauna si aparatura medicala. Suma solicitata: 273.101,11 Euro

4. Baza sportiva multifunctionala – Beneficiar SC Cristial Galaxy
In cadrul proiectului va fi construita o baza sportivea multifunctionala, care va fi amplasata in Municipiul Tg-Jiu si va cuprinde doua terenuri de sport multifunctionale. Suma solicitata: 358.524,49 Euro.
Suma nerambursabila necesara pentru finantarea acestor patru proiecte, ce se vor contracta pana la data de 30 iunie 2014, va fi de peste 5,4 mil de Euro. Aceste investitii vor contribui la dezvoltarea infrastructurii de turism din regiune, cu un impact semnificativ asupra numarului de turisti si crearea unei imagini pozitive a Olteniei.