HomeNoutatiNoi proiecte depuse in cadrul POR urmeaza a fi evaluate si contractate la nivelul regiunii Sud-Vest Oltenia

Noi proiecte depuse in cadrul POR urmeaza a fi evaluate si contractate la nivelul regiunii Sud-Vest Oltenia

In scopul atingerii unui grad cat mai mare de absorbtie a fondurilor aferente Programului Operational Regional (POR) 2007- 2013, Comitetul de Monitorizare pentru POR a aprobat, in cadrul sedintei din 19 iunie 2014, utilizarea sumelor ramase disponibile la nivelul programului pentru contractarea suplimentara a proiectelor ce pot fi identificate si implementate pana la 31 decembrie 2015.

In acest context, Autoritatea de Management pentru POR (AM POR) a transmis in data de 5 august 2014 catre ADR SV Oltenia doua adrese prin care se comunica urmatoarele:
• in cadrul domeniului major de interventie 3.4- Reabilitarea, modernizarea, dezvoltarea și echiparea infrastructurii educaționale preuniversitare, universitare și a infrastructurii pentru formare profesională continuă (sesiunea a 2-a) se pot contracta toate proiectele declarate finantabile din cele 43 aflate la acesta data in diverse stadii de evaluare. Precizarea se refera la licitatia de proiecte lansata in 12 martie 2014 care a avut ca termen limita 16.04.2014.
(Pana la termenul limita de depunere au fost depuse 46 de aplicatii, dintre care 3 au fost respinse).

• in cadrul domeniului major de interventie 1.2- Sprijinirea investiţiilor în eficienţa energetică a blocurilor de locuinţe se va continua procesul de evaluare, selectie si contractare pentru toate aplicatiile depuse de autoritatile publice locale din regiune pana la data de 14 iulie 2014.
Pana la aceasta data au fost depuse la nivel regional un numar de 26 de aplicatii. Dintre acestea, patru contracte au fost semnate, iar o aplicatie a fost respinsa.

„Preocuparea permanenta a institutiei noastre pentru implementarea cu succes a POR 2007- 2013 la nivelul regiunii Sud-Vest Oltenia, s-a concretizat in 505 contracte semnate, prin care se solicita o finantare nerambursabila de 726,27 milioane euro, ceea ce reprezinta 120% fata de alocarea initiala.

In continuare depunem eforturi sustinute pentru a contracta un numar cat mai mare dintre proiectele aflate in lista de rezerva, pe masura ce vom primi acordul Autoritatii de Management din cadrul MDRAP pentru supracontractare si de asemenea pentru a acorda asistenta tehnica beneficiarilor care au proiecte in derulare, pentru a avea o absorbtie cat mai buna la nivel regional ” a declarat Doamna Marilena Bogheanu- Director al ADR SV Oltenia.

Date si informaţii suplimentare pot fi obţinute la biroul de informare din cadrul ADR SV Oltenia, tel/fax 0251/412.780 e-mail: simona.covrescu@adroltenia.ro.